Компреси от карамфил при зъбобол, препоръчват специалисти.  Съставът на пъпките

...
Компреси от карамфил при зъбобол, препоръчват специалисти.  Съставът на пъпките
Коментари Харесай

Компреси от карамфил при зъбобол

Компреси от карамфил при зъбобол, предлагат експерти.  Съставът на пъпките на карамфила включва неповторими субстанции (например евенол). Следователно, карамфилът има противовъзпалителни, аналгетични, антимикробни свойства. Ще помогне за унищожаване на зъбобол и други орални проблеми.

Тази фалшификация е известна освен в кулинарията. Карамфилът има разнообразно лечебно деяние. Ще донесете огромни изгоди на здравето си, даже единствено да дъвчете една изсушена пъпка на ден.

Карамфиловите пъпки облекчават зъбобол, по тази причина предлагаме предписания за усмиряване на болката при проблем със зъбите, които можете да приготвите вкъщи:

Смлян карамфил

Компоненти: карамфил (смлян).

Технология на подготвяне: изплакнете устата си с топла подсолена вода. Пригответе пастообразна примес: щипка надробен карамфил и няколко капки питейна вода. Нанесете готовата паста върху повърхността на венеца / проблематичния зъб.

Цели пъпки

Компоненти: карамфил пъпки.

Технология на подготвяне: изплакнете устата си с топла подсолена вода. Поставете 1-2 пъпки карамфил върху проблематичната част на зъба/венеца. Изчакайте, до момента в който скилидката стане мека, дъвчете я за известно време върху проблематичната зона. Маслото ще стартира да излиза. Болката би трябвало последователно да отшуми, след което изплюете масата.

Масло от карамфил

Компоненти: масло от карамфил, половин ч.л. зехтин (натурален), тампони / памучни топки.

Технология на подготвяне: изплакнете устата си с топла подсолена вода. Смесете 2-3 кап. масло от карамфил със зехтин. Навлажнете тампон/памучен тампон с маслената примес. Нанесете състава с тампон върху проблематичната зона.

Карамфилът ще ви помогне да забравите за оралните проблеми, а с помощта на тази фалшификация дъхът ви постоянно ще бъде пресен и благоуханен.

Маслото от карамфил се получава от цветните пъпки на вечнозеленото дърво посредством парна филтрация, а отличителната му характерност е наличието на евгенол. Карамфилът вирее на Молукските острови, а към този момент се култивира в Танзания, Мадагаскар, Бразилия и други тропически региони. Пъпките се берат на ръка, преди да са се отворили, по-късно се отделят от дръжката и се сушат на слънце. Вкусът и ароматът им са доста характерни. Етеричното масло от пъпките е от безцветно до неясно жълто, с несравним подправъчен мирис.

Маслото от карамфил има стимулиращо и ревитализиращо деяние. Може да се употребява и за ароматизиране на пространства, вана или масаж, както и като репелент. Подпомага естествените процеси на имунната система и естественото храносмилане, благоприятства дъха на устната празнина. Считано е за естествен антиоксидант.
За кулинарни цели постоянно разреждайте маслото – 1-2 капки в 250 г храна или течност (сок, билкова отвара, салата или ястие), най-много три пъти дневно.

Карамфилът се употребява като фалшификация в кухните на Азия, Африка и Близкия Изток за придаване на мирис на месни ястия, кърита, маринати, а също и плодови десерти, съдържащи ябълки, круши или ревен. Карамфилът се употребява и за ароматизиране на горещни питиета, постоянно смесен с лимон и захар. Подправката участва и в разнообразни известни комбинации, като микс за тиквен къс или ароматните коледни сладки, приготвяни обичайно в Германия, Белгия и Холандия, както и за джинджифилови сладки. Маслото от карамфил е мощно и придава доста натоварен мирис, а на усет е пикантно, мощно и горчиво, като оставя чувство за мраз в устата. Това възприятие се омекотява при кулинарна обработка.

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР